"Fridge code” mobilalkalmazás, továbbá azt támogató backoffice modul fejlesztése - Kassai Kristóf (2020)
Szakdolgozatom során egy olyan program fejlesztését kívántam elvégezni, amely segíti a háziasszonyok és háztartásbeli személyek mindennapjait, azáltal, hogy segít csökkenteni ökológiai lábnyomunk méretét. Segíteni kívánok az élelmiszergazdálkodásban a háztartások mindennapjai során azáltal, hogy egy egységes rendszert adok számukra, amellyel monitorozhatják a házban lévő termékek – legyen szó a hűtőről, éléskamráról, vagy akár a szobáról – mennyiségét és lejáratát. Emellett fontosnak tartottam, hogy ne csak lássák, mik romlanak meg a közeljövőben, hanem tenni is tudjanak ezellen, azáltal, hogy recepteket biztosítok a termékek felhasználásához. Ezen receptek természetesen anélkül is elérhetők, hogy adott terméket fel kellene használni, de fontos szempont a kidobott élelmiszerek csökkentésében a felhasználás. A megvalósításhoz igyekeztem a mai kor elvárásainak megfelelő eszközöket választani, így az alkalmazást két platformon is megvalósítottam. A platformfüggetlenség jegyében, hogy bárki bárhonnan egyszerűen hozzáférjen az alkalmazáshoz webes alkalmazásként is megvalósítottam, valamint mivel az okostelefon az az eszköz, amely mindenhova elkísér minket, így adta magát a lehetőség, hogy arra is optimalizáljam a programot, így mobilalkalmazást is készítettem. Ahogy dolgozatomban látható sikeresen abszolváltam a kitűzött célokat és mindkét platform esetében sikeresen elvégeztem a fejlesztési munkálatokat, ezáltal egy egységes és átfogó rendszert adva a jövőbeni felhasználók számára ételeik, élelmiszereik, esetleges más termékeik nyomon követésére.