PREMIUM WELLNESS SZÁLLODA GAZDÁLKODÁSI DÖNTÉSEI A COVID-19 JÁRVÁNY HATÁSÁRA GOTTHARD HOTEL - Martos János András (2020)
Dolgozatom témája a XXI. század eddigi legjelentőseb világjárványa, az azt körül-vevő össztársadalmi figyelem és a nyomában megvalósuló korlátozó intézkedések hatása a magyarországi turizmusiparra, azon belül is a szentgotthárdi Gotthard Therme Hotel & Conference szállodáéra. Kitérek a pandémia olyan közvetlen hatásaira, mint a kereslet azonnali bezuhanása, a cash-flow mutatók romlása és a készpénzgazdálkodás nehézségei, ám olyan soft-jellegű következményeket is vizsgálok, mint az utazási kedv rövidtávú csökkenése, a fogyasztói bizonytalanság növekedése, valamint a jogi szabályozások alakulása.