Komárom-Esztergom és Tolna megye vadgazdálkodásnak gazdasági elemzése 2009-2019 között - Halász Barnabás (2020)
Dolgozatomban igyekeztem megvizsgálni Komárom-Esztergom-, és Tolna megye elmúlt 10 évének vadgazdálkodását. A felhasznált adatok nagy részét az OVA éves kiadványaiból gyűjtöttem. Megvizsgáltam az éves nagyvad terítékeket, valamint az egyes megyék bevételeit, kiadásait és az eredményét. Az így kapott adatokból és a megyék tulajdonságaiból készítettem SWOT elemzést. A megvizsgált eredményeket átlagoltam a megyékben működő vadgazdálkodási egységekkel. Így megkaptuk, hogy a 2009-2019 közötti időszakban a vizsgált területen működő vadgazdálkodók átlagosan milyen éves bevételekkel és kiadásokkal kell számolniuk.