Kábelvég érdesítő gép tervezése - Gréczi Bálint Máté (2020)
A szakdolgozatom során a feladatkiírásnak megfelelően röviden bemutattam az IMS Connector Systems Kft.-t, ahol duális gyakorlatomat töltöm, illetve a konkrét K-3174 típusú kábelt, amelynek egyik gyártási folyamatát végző gépről volt bővebben szó. A kábelvég érdesítő géppel kapcsolatban megterveztem olyan egységeket (állítható tartószerkezet alkatrészei, tengelyek, csapágyház, motorok, tengelykapcsolók), amelyek előreláthatólag képesek lesznek az elvárt kritériumok teljesítésére. Végigkövethettem egy termék teljes gyártási folyamatát, amelyek közül a kábelvég érdesítő gép működését részletesen tanulmányoztam és a felmerülő hibákra kerestem megoldásokat, amik a projekt alapját és megvalósításának szükségletét is szolgáltatták. A részletes gépészeti tervezés során ismertettem az egyes fejlesztett alkatrészek funkcióit, illetve felvetettem több alternatívát is bizonyos megoldásokra, amik közül számomra és a cég számára is a legmegfelelőbbet választottam ki és integráltam bele a kábelvég érdesítő gépbe.