Kapcsolatok alakulása bántalmazó családi körben, valamint a szociális ellátórendszer lehetőségei, hatékonysága egy esettanulmány tükrében Longitudinális vizsgálat bemutatása kapcsolathálózati megközelítésben - Balogh Tünde (2020)
Dolgozatomban egy bántalmazott család esetét mutatom be, kvalitatív kutatási módszerekkel. A témaválasztásom célja, hogy szociális szférában dolgozóknak segítséget nyújtsak. A részletes elemzés lehetőséget teremt arra, hogy bántalmazást érintő családi esetekkel kapcsolatos munkájuk hatékonyabbá és gyakorlatiasabbá váljon. Saját klienskörből egy bántalmazott családdal végzett esetmenedzsment longitudinális (a múltból jelenbe tartó) vizsgálata. Egy évek óta tartó folyamat és részletes szakmai anamnézis esettanulmányban összetett elemzésként készült, mely kiegészítő vizsgálatokkal, egyéni interjú, fókuszcsoportos interjú, kapcsolathálózati elemzés kerül bemutatásra. Egy kiterjesztett család probléma anamnézise hosszmetszeti követéses vizsgálatán és a közös munka eredményeinek részletes bemutatásán keresztül 2-3 évenként elemeztem a szakmai munkafolyamatot és a család együttműködésének sikertényezőit, valamint az esetmenedzsment minőségi változóit.