Épületek 3D geodéziai felmérése referencia vizsgálatokhoz és épületek 3D modellezése - Puskás Zoltán (2020)
A szakdolgozatomban egy épületről készült 3D modell létrehozása a cél az AutoCAD nevezetű programmal. Az ehhez szükséges geodéziai pontokat mérőállomás segítségével mérem be. A megfelelő pontosság elérése érdekében, először bemérek két állandósított alappontot GPS-el, majd egy mérőállomással sokszögelési módszer alkalmazásával létrehozok egy geodéziai hálózatot, amit egy szintező műszer segítségével beszintezek végül. Ezen hálózat pontjait használom álláspontként a részletpont mérésekhez és a poláris pontlétrehozáshoz. A bemért pontokat a már fent említett programban használom fel a 3D modell elkészítéséhez.