A Soproni Egyetem Botanikus Kert térképének aktualizálása - Lénárt József (2020)
A soproni Botanikus Kert térképének aktualizálása A szakdolgozatom témáját a Botanikus kertben utóbbi években történt változásai indukálták. Célom a kert feltérképezése és a változások dokumentációja térképen volt. Kettő féle mérést végeztem a Természeti Erőforrások Kutató Központ épületén és környékén. Az első mérésemnél GNSS mérőműszerrel történő alappont létesítés után mérőállomással mértem be az épületet és környékét. A második mérésnél pedig GNSS mérőműszerrel történő alappont meghatározás után mérőszalaggal mértem meg az épület oldalainak hosszát. Az első mérésből síkbeli térképet készítettem és összevettetem a második méréssel több szempont alapján.