Homoki gyepek összehasonlító vizsgálata a Látrányi-puszta kiemelt jelentőségű természetmegőrzési területen - Besenyei Klaudia (2020)
2020. májusában cönológiai felméréseket végeztem a Látrányi-puszta Természetvédelmi Területen. A terület múltjával megismerkedve, különböző korú és típusú parlagokat jelöltem ki mintaterületeknek. A terület növényzetét különböző szempontok alapján jellemeztem, és hasonlítottam össze. Továbbá kezelési javaslatokat fogalmaztam meg, a célnak tekintett vegetáció elérése, illetve megőrzése érdekében.