Alapállapot felmérés a Pogányvölgyi-rétek élőhelyrekonstrukciójához - Molnár Borbála (2020)
Az emberiség mindig is hatással volt a környezetére. A változások sokszor kedvezőtlen irányba haladnak. A mi felelősségünk, hogy ezeket a folyamatokat visszafordítsuk, vagy helyre állítsuk az okozott károkat. A Pogányvölgyi-rétek is nagy átalakuláson mentek keresztül az idők során. Feladatom az volt, hogy kiválasszak egy vizsgálati területet, felmérjem az állapotát és az eredmények tekintetében kezelési javaslatokat tegyek. Eredményeim alapján arra jutottam, hogy a területen magas az inváziós fajok borítása és, hogy az élőhely típushoz képest szárazabb körülmények vannak jelen. Kaszálással, legeltetéssel és a vízgazdálkodás javításával a terület állapota visszaállítható egy korábbi, kedvezőbb állapotra.