A másodlagos szukcesszió vizsgálata felhagyott szőlőkben a becsehelyi Pál-hegyen - Vlasics Gergő (2020)
Kiindulási alapként azt a hipotézist vettem alapul, hogy a felhagyott szőlők természetvédelmi szempontból ritka fajokat és élőhelyeket rejtenek. Célként tűztem ki a hegy tájtörténetének megismertetését valamint egy élőhelytérkép elkészítését mely alapjaként cönológiai felvételeket végeztem és az adatokat és a térképeket a QGIS szoftver segítségével értékeltem ki és készítettem el. Eredményként egy változatos, de sok esetben jellegtelen fajokat tartalmazó területeket tártam fel.