Mezőgazdasági vadkárok tér- és időbeli alakulásának vizsgálata a Vérteserdő Zrt. Tatabányai Erdészetének területén - Hornyák Szimonetta (2020)
Dolgozatomban a Vérteserdő Zrt. Tatabányai Erdészetének területén vizsgáltam a mezőgazdasági vadkárt befolyásoló tér és időbeli tényezőket, valamint a vadkár alakulását a 2013-2017-ig tartó időszakban. A vadkárfelvételi jegyzőkönyvek alapján a táblák méretéről és elhelyezkedéséről, kárformákról, károkozó vadfajokról, a védekezési módokról és a kár rendezésének módjáról adatbázist készítettem. Az adatok rendszerezése során képet kaptam arról, hogy melyek azok a tér- és időbeli tényezők, melyek leginkább hozzájárulnak a mezőgazdasági vadkár kialakulásához a területen.