A Karancs–Medves vidék tűlevelű erdeinek mikológiai vizsgálata - Kőrös Tímea (2020)
A 2019-es és 2020-as évben elvégeztem 4 tűlevelű erdő vizsgálatát a Karancs-Medves vidéken, abból a célból, hogy feltérképezzem annak mikológiai értékeit és ez alapján kezelési javaslatokat tegyek. A vizsgálat során felmértem ezen fenyvesek egészségi állapotát, ezáltal teljes képet kapva az erdőállományokról. A fajlista készítés minden évszakban folyt, általában a legcsapadékosabb időszakokban. A felmérések során 2019-ben 60, míg 2020-ban 70 gombafajt azonosítottam. Ezek közül 2 védett taxon (csoportos csiperke-Agaricus bohusii és tarkahúsú érdestinóru-Leccinum variicolor), illetve számos ritka és veszélyeztetett gombafaj került elő.