Csapdázási módszerek hatékonyságának vizsgálata - Mucsi Gergely (2020)
A dolgozatom megírásakor arra keresem a választ, hogy a munkám során használt csapdák közül, a fennhatóságom alá tartozó területen, melyek a leghatékonyabbak. Továbbá, mely dúvadak elfogására, és mikor a legalkalmasabbak. A kutatásom összesen másfél év eredményeit foglalja össze. A számadatok alátámasztják az elképzeléseimet, miszerint a szárnyas kártevők apasztására a Larsen és a Létrás csapda, a róka gyérítésére pedig a Hattyúnyak csapda volt a leginkább célravezető.