A demokratikus, illetve autokratikus vezetői attitűdök vizsgálata segítő szakmában tranzakcióanalízis és egyéb módszerek alkalmazásával - Györe Ákos (2020)
Szakdolgozatom fő témája a demokratikus és autokratikus vezetői attitűdök, személyiségjegyek vizsgálata egy fogyatékos szakellátásban működő team-en belül. A segítő szakmában elengedhetetlen az empátiás attitűd megléte, mely képesség segítségével beleélhetjük magunkat a másik érzelmeibe, gondolkodásának menetébe, a lelkiállapotába. Dolgozatomban több különböző pszichológiai modellt és kommunikációs elméletet hívok segítségül, hogy megértsem az imént említett team-en belül miként funkcionálnak az egyének, magatartásuk megnyilvánulása milyen személyiségre engednek következtetni. Foglalkozni fogok a közelmúltban lezajlott vezetőváltással, annak mikéntjével, valamint kitérek az empátia és a megfelelő kommunikáció fontosságára is, kiváltképp a team-en belül.