Úszásoktatás az óvodában - Pozsonyi Alexandra (2020)
Az állami óvodai rendszerben megvalósuló úszásoktatás gyakorlati megvalósítása, 3 éves kortól: a vízhezszoktatástól az úszásnemek oktatásáig. A kisvizes és mélyvizes vízhezszoktatás javasolt felépítése, az úszásnemek ajánlott gyakorlatai, illetve a jellemző hibák és javításuk. A gyakorlatok akár egy oktatóval megvalósíthatóak. Kutatásomban nyitott és zárt végű kérdőívvel a szülők véleményét elemeztem. Célom egy átfogó kép kialakítása az óvodai kereteken belül tartott úszásoktatás várható fogadtatásáról. Feltételeztem, hogy pozitívan fogadják az úszás foglalkozásokat, mely feltételezésem bizonyítást nyert.