Óvodapedagógus szerepe az óvodai úszásoktatás hatékonyságának növelésében - Takács Zsuzsanna (2020)
Dolgozatoma a gyermekkori úszásoktatásról írtam. Ezen túlmenően arról, hogy mennyire optimális eset, ha az oktató egyben óvodapedagógus is. A diplomamunka írása közben kitértem a mozgás fontosságára, annak egészségre gyakorolt hatására és a sport megalapozásának lehetőségeire egyaránt. A dolgozatom tartalmazza mindazon nézeteimet és olvasatomat, hogy melyek azok a személyi attitűdök, melyeket egy óvodapedagógus optimális esetben birtokol. Írok arról, hogyan valósult meg az úszásoktatás intézményünkben az elmúlt évek során. Tartalmazza továbbá az úszásoktatás történelmi áttekintését hazánkban, valamint a rekreációs tevékenységek jelentőségét. Bemutattam az óvodás gyermek személyiségfejlődését, életkori sajátosságait. Leíró jellegű elemzést készítettem az úszásoktatói munkásságomat illetően. Felvetéseimet dolgozatomban esettanulmánnyal támasztom alá.