A család- és gyermekvédelem aktuális kihívásai a pedagógiai munkában az iskola, a diák és a szülő viszonya Párbeszéd? - Andréné Dorka Viktória (2020)
Ez a szakdolgozat betekintést nyújt az iskola, gyermek, szülő kapcsolatába, a kapcsolatban az idők folyamán keletkezett problémákba, amelyek mára odáig vezettek, hogy más módon, más megközelítésben kell kommunikálnunk . Miért tapasztalunk feszültséget a kapcsolatban a felek részéről? Pedig az oktató munka során a pedagógus és a szülő is a legjobbat akarja a gyermeknek. Milyen tényezők akadályozzák a kölcsönös megértést, egymás elfogadását? Van-e a szülőknek igénye a kommunikációra? És a pedagógusoknak? A szakirodalom elemzése és saját kutatás alapján kíséreltem meg a kérdés megválaszolását.