A gyógyúszás sikerességét befolyásoló pedagógiai tényezők - Kovács Boglárka (2020)
Szakdolgozatomban az úszásoktatás sikerességét befolyásoló tényezőket emeltem ki. Úgy gondolom, hogy az úszásoktatás sikerességét jelentős mértékben befolyásolja az úszásoktató pedagógus személyisége, temperamentuma, gyermekközpontúsága. Fontos, hogy olyan személyek vegyék körül a gyerekeket, akik az oktatás színes és sajátos módszerével már a korai időszakban megkedveltetik a gyerekekkel az úszást. Kutatással szerettem volna rávilágítani arra, hogy a pedagógiai tényezők jelenléte és komplexitása jelentős mértékben befolyásolják az úszásoktatást. Véleményem szerint úszás megszerettetése és sikeressége függ az oktató személyiségétől, gyermekközpontúságától, rugalmasságától, az oktatási játékosságától, valamint az oktatási folyamat szervezésétől.