A gyermeki mozgásfejlődés kibontakozásának támogatása az óvodai gyakorlatban és a mozgásterápiás megsegítés lehetőségei - Krump Bernadett (2020)
Az ember életében a korai gyermekévek kiemelkedő jelentőséggel bírnak. A fejlődésüket tekintve a mozgás, a mozgásfejlesztés kulcsfontosságú szereppel bír. Amennyiben a gyermek mozgásfejlődésében azonban lemaradást, esetlegesen felcserélődést tapasztalunk, az azonban már kihatással lehet a későbbiekben a gyermek agyi és idegrendszeri fejlődésére is. Szülőként, óvodapedagógusként, fejlesztőpedagógusként vagy akár mozgásterapeutaként mivel lehet segíteni az óvodás években a mozgásfejlődésben lemaradt gyermekeknek? Egyáltalán ebben az esetben kinek mekkora szerepe van? Ezekre a felmerülő kérdésekre keresem a választ a szakdolgozatomban.