Tehetségfejlesztési terv a Soproni Széchenyi István Gimnázium számára logikai-matematikai tehetségterületen - Németh Lászlóné (2020)
A szakdolgozat áttekinti a Soproni Széchenyi István Gimnázium jelenlegi tehetséggondozási módszereit a logikai-matematikai tehetségterületen. Ezt felhasználva tehetségfejlesztési tervet állít össze a tehetségazonosítástól a lehetséges fejlesztő programokon át a mérés, értékelésig. Tárgyalja a logikai-matematikai tehetségek jellemzőit, a jelenleg is működő és a tervezett gazdagító programokat, azok eszköz és humán erőforrás igényét. Kitér a felzárkóztatásra, a lazító programokra és az utókövetésre is. Külön tárgyalja a pedagógusok mellett dolgozó segítők feladatait, valamint a szülők szerepét gyermekük fejlődésében. Pályázatokból származó támogatásokra, valamint a kapcsolati háló kiépítésére is számít az anyagi források előteremtésénél, minél szélesebb skálájú lehetőségek biztosításához. A többi tehetségterülethez kapcsolódva ez a fejlesztési terv hivatott az iskola célját megvalósítani: minden tehetségígéretet felfedezni és megfelelőképpen gondoskodni róluk.