Egészségfejlesztési iroda illeszkedése szakrendelő szervezetébe - Klósz Beáta (2020)
A dolgozatban az egészségfejlesztés témakörét, nemzetközi irodalomra való kitekintést követően a hazai vonatkozásokat tekintem át. Az egyes területeken, időrendben sorban állítva emelem ki a mérföldkőnek számító történéseket. Az irodalmi alapozás után, a magyarországi egészségfejlesztési irodák megalakulását érintve, a dolgozat gerincét a szentgotthárdi EFI létrehozása, működésének elindulása, valamint annak részletei jelentik. A szakmai működés eredményeit számszerű adatokkal is alá kívánom támasztani, különös tekintettel a 2019. év vonatkozásában, az országos adatok tükrében. Ugyanakkor a 2014-2019. közötti állapotfelmérések birtokában bemutatom, hogy az egészségmagatartás mely területeken igényli a segítséget, életmódbeli változtatásokat. Az összefoglalás tartalmaz egy elemzést, részletezve az EFI működésének erősségeit és árnyoldalait, továbbá a potenciális veszélyek mellett, a benne rejlő lehetőségek felsorolását, színesítve néhány nagyon pozitív, szélesebb körben is alkalmazható jó gyakorlattal.