Spicy Princess Önreflexió és Arculat tervezés - Kmetyó Annamária (2020)
Szakdolgozatom témája, és diplomamunkám célja, hogy felépítsem a hálózati személyiségemet megjelenítő SPICY PRINCESS-t. Harmadéves diplomázni kívánó grafikus hallgatóként létrehozom az avatar/alteregó személyiségmodellem megteremtéséhez elengedhetetlen arculattervet. Diplomamunkámban ezt követően a grafika kortárs eszközkészletét alkalmazva felépítem a komplex SPICY PRINCESS univerzumot, mely legfontosabb elemei az arculati elemek, webshop, közösségi média felületek és fashion design. A márka koncepciója, egy extrém önkifejezés mód és szubkultúrális kötődés bemutatása. Ez a techno zenei és vizuális megjelenését rejti magában, valamint a Giccs és a trash összekapcsolódása a 00’ évek szimbólumaival.Mindezek a márka arculatában, kiadványaiban, plat formjain, ruházati és kiegészítőiben is egységesen működnek, összhangban vannak. A márka neve SPICY PRINCESS, magyarul pikáns hercegnőt jelent. Az angol nyelvű név választás segíti a márka szélesebb körben való elterjedését. A SPICY szót, a szó szoros értelmében használom, hisz a márka is rengeteg pikáns, szexi tartalmat rejt, főképp a ruházati termékekben. A PRINCESS szó pedig egy csillogó hercegnőt jelent, akit megmérgezett a SPICE. Ez a kontraszt az arculatban is jól látható. A márka célja, fenntartható ruházati és dekorációs termékek gyártása. A szabad- szelleműség hirdetése és segítése. Mindezeket elsősorban egy online webshopon elérhetővé tenni. Kapcsolatot tartani az ügyfelekkel a közösségi médián keresztül. Kreatív workshopok szervezése, ahol a résztvevők maguk is készíthetnek SPICY PRINCESS terméket, hiszen a szlogen az, hogy bárkiből és bármiből lehet SPICY. A grafikai inspirációm több műfajból tevődik össze. A trash és a giccs elemei mellett a Synthwave grafikai és zenei irányzat vizuális megjelenését alkalmazom az arculatban. Mindezt újraértelmezve a jelenlegi grafikai trendeknek megfelelően, a kortárs és experimentális grafika eszközkészletét alkalmazva.