Egy regionális készáru elosztóraktár beérkező és kimenő áruforgalmi folyamatainak elemzése és fejlesztése - Göcsei Bettina (2020)
A záródolgozatom célja, a VELUX Magyarország Kft. fertődi telephelyén történő beérkező és kimenő áruforgalom elemzése, illetve a rendszer fejlesztésében történő tapasztalataim, javaslataim megfogalmazása, nagy hangsúlyt fektetve a folyamat jelenlegi, illetve jövőbeli helyzetére. A módszertanát és felépítését illetően a dolgozatom összehangba hozatala volt a cél, az elméleti és a gyakorlatban szerzett tudásom alapján. A problémamegoldás ténye a vállalat által használ adatbázis elavultságán alapszik. A jelenlegi probléma valós, és sok logisztikai vállalat életében fordul elő az, hogy nem a legmegfelelőbb és legújabb rendszert használja a telephelyeken való forgalomirányítás szempontjából. Ezen való javítások és újítások érdekében kezdett hozzá a vállalat egy projekt kidolgozásához, mely elengedhetetlen részét képezi egy ilyen hosszú és összetett folyamat megvalósításában. Fő cél, hogy az erre való megoldás hatékony módon megvalósulhasson és az új rendszer bevezetését követően helytálljon a vállalat életében. Mindezzel támogatva a forgalomirányátás gyorsabb megvalósítását és problémakezelését. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a pontosságra és a biztos, időben történő szállításokra, így nem engedheti meg magának az elavultság okozta hibák közbeesését. A vállalatvezetés ez okból is rendkívül támogatja a projektet működését, biztosítva ehhez minden szükséges eszközt és forrást is egyaránt. A jelenlegi használt rendszer hatékony funkcióinak továbbra is megtartásra kerülnek az új változatban, csak esetleges módosításokkal és plusz funkciókkal kiegészítve. Összességében, a vállalat készen áll egy új rendszer befogadására, mellyel alkalmazottait támogatná a hatékonyabb munkavégzés lehetőségében. Egy mindennapjaink igényeit kielégíteni képes modern szoftver létrehozása a cél. The aim of my final dissertation is to analyze the incoming and outgoing goods traffic at the Fertőd site of VELUX Magyarország Kft., and to formulate my experiences and suggestions in the development of the system, with great emphasis on the current and future situation of the process. In terms of methodology and structure, the aim was to harmonize my dissertation based on my theoretical and practical knowledge. The fact of problem solving is based on the obsolescence of the database used by the company. The current problem is real, and in the life of many logistics companies, it is that they do not use the most appropriate and up-to-date system for on-site traffic management. To improve and innovate on these, the company began to develop a project that is an essential part of implementing such a long and complex process. The main goal is for the solution to be implemented in an efficient way and to be valid in the life of the company after the introduction of the new system. Supporting the faster implementation and problem management of traffic management. The company places great emphasis on punctuality and reliable, on-time deliveries, so it can’t afford to intervene due to obsolescence errors. For this reason, the company management is extremely supportive of the operation of the project, providing all the necessary tools and resources for this. The powerful features of the current system in use will continue to be retained in the new version, with only possible modifications and additional features. Overall, the company is ready to accommodate a new system to support its employees in working more efficiently. The goal is to create modern software that can meet the needs of our everyday life.