Spicy Princess - Önreflexió és arculat tervezés - Annamária Kmetyó Annamária Kmetyó (2020)
Szakdolgozatom témája, és diplomamunkám célja, hogy felépítsem a hálózati személyiségemet megjelenítő SPICY PRINCESS-t (1). Harmadéves diplomázni kívánó grafikus hallgatóként létrehozom az avatar/alteregó (2) személyiségmodellem megteremtéséhez elengedhetetlen arculattervet. Diplomamunkámban ezt követően a grafika kortárs eszközkészletét alkalmazva felépítem a komplex SPICY PRINCESS univerzumot, mely legfontosabb elemei az arculati elemek, webshop, közösségi média felületek és fashion design. A fentiekből következik, hogy kutatásom során elsőként szükségszerű volt feltárnom és definiálnom a SPICY PRINCESS identitását. Szakdolgozatomban bemutatom és elemzem, hosszas kutatómunkám során gyűjtött legfontosabb vizuális inspirációs forrásaimat. Kitérek a közösségi média (3) közvetett hatásaira, vizsgálódásom fókuszában a perszóna (4) jelenség elemzése áll. Körbejárom, hogy mit értünk az un. paraszociális kapcsolatok (5) alatt.