Lakossági Ülőbútorcsalád - Szatmári Miklós (2020)
Környezetemben megtalálható székek vizsgálata során arra következtetésre jutottam, hogy 3 típusú székötletet valósítok meg a termék családban. A történeti áttekintésben ismertetett székek közül számomra a legérdekesebb a Rietveld féle Piros Kék szék, melynek különcsége és egyedi megközelítése miatt nagy hatással volt terveimre a sík és tér határ közötti átlépésével. Fajó János geometriai alakzatai, Síkfestészete is inspirálták ötleteimet a lakossági bútorcsalád tervezésénél. A terveim kidolgozásánál a síkfestészetben megtapasztalt vizualitás funkcionális megjelenítése volt elsődleges célom, nem egy tömeggyártásra szánt termék létrehozása. Környezetemben megtalálható székek vizsgálata során arra következtetésre jutottam, hogy 3 típusú székötletet valósítok meg a termék családban. A történeti áttekintésben ismertetett székek közül számomra a legérdekesebb a Rietveld féle Piros Kék szék, melynek különcsége és egyedi megközelítése miatt nagy hatással volt terveimre a sík és tér határ közötti átlépésével. Fajó János geometriai alakzatai, Síkfestészete is inspirálták ötleteimet a lakossági bútorcsalád tervezésénél. A terveim kidolgozásánál a síkfestészetben megtapasztalt vizualitás funkcionális megjelenítése volt elsődleges célom, nem egy tömeggyártásra szánt termék létrehozása.