Milan Kundera Azonosság című regénye vizuális megjelenésének szubjektív újragondolása - Somorjai Anna Borbála (2020)
Diplomamunkámnak Milan Kundera: Azonosság című regényét tervezem újra experimentális grafika stílusban. Célom egy olyan vizuális reprezentáció megalkotása, ami talán élvezhetővé teszi a választott művet a szélesebb tömegek számára. Alkotásomban a tipográfiára nagy hangsúlyt szeretnék fektetni, mert úgy gondolom, hogy az ugyanannyira fontos eleme a grafikának. Továbbá mindenképpen szándékomban áll egy téma köré felfűzni a képeket és mint ahogy történetben, úgy a fotográfiáimnál is célom egyfajta fejlődést, dinamikusságot elérni, történetet fűzni köréjük. Felvételeim témájának a fény-árnyék játékot választottam. Fényképeimet és a könyvet egy kis grafikai elemmel is szeretném megfűszerezni, ily módon is törekszem arra, hogy sajátossá és különlegessé varázsoljam. Végezetül annyit mondanék, hogy a diplomamunka külső megjelenésébe is szándékozom egy kis izgalmat, csavart vinni, megbontani a formavilágát valamilyen módon. Ez természetesen szorosan összefüggésben lesz és függ a könyv tartalmával, és az olvasónaplóval, amelyet a könyv olvasása közben készítettem.