A tarot, mint kontaktlehetőség - bőrfelület racionalitás és spiritualitás között - Kerékjártó Dalma (2020)
Azért döntöttem amellett, hogy a tarot kártyával foglalkozzak a szakdolgozatomban is, mert tévhitek lengik körül a témát. Többségben spirituális, okkult tárgyként jellemzik, amelynek nincs létjogosultsága, vagy sok értelme a mai világban. Természetesen létezik egy ilyen oldala is a dolognak, de ennél azért összetettebb, használati tárgyról beszélhetünk. Az alapvető kíváncsiságom mellett ami vezérelt, az az, hogy minél mélyebben megismerjem a tarot történetét, használatának elméletét, alternatív lehetőségeit, így diplomaprojektemet is átgondoltan építhettem a megfelelő információk birtokában. Egy tervezés alapja véleményem szerint egy megfelelő, optimális mélységű kutatás, ami objektíven vizsgálja az adott témát. Annyira izgalmas volt számomra a tervezés ezen részfolyamata, hogy egyértelművé vált a kutatás elején, hogy a szakdolgozatom témája is a tarot kártya kontextusba helyezése lesz.