Új Termék Bevezetése - WriteSound BT-Pen Audio Player - Szabó Márk (2020)
A témához kapcsolódóan igyekeztem egy olyan terméket kitalálni, amely mindenki számára elérhető, korhű, minden téren optimálisnak mondható, és felkelti a fogyasztók érdeklődését. Így került a választás a WriteSound BT-Pen-re, amely forradalmi újításokkal bír és könnyedén a mindennapok kedvencévé válhatnak. Használata egyszerű, gyors, és felhasználóbarát. A készülék, a gyártás során környezetkímélő anyagokból került összeállításra, így minden szabályzatnak eleget tesz, tehát nem jelent veszélyt sem a felhasználó számára, sem annak környezetére. Természetesen egy termék bevezetése széleskörű előkészületekkel, és utómunkával jár, kezdve az ötletgyűjtéstől, egészen a piacra bocsátásig. Szükséges elkészíteni a termék tervezetét, kialakítani a beszerzési csatornát. Mindezek mellett kiépítésre szorul a teljes marketingkommunikáció, valamint az értékesítési csatorna. Ezen elméleteket, szakirodalmi források felhasználásával erősítem meg, a szakszerűbb kivitelezés érdekében. Szakdolgozatomban azt a célt tartom legfontosabbnak, hogy részletesen bemutassam, milyen módszerekkel, milyen szükséges eszközökkel, illetve milyen követelményeknek kell megfelelni ahhoz, hogy egy terméket gördülékenyen bocsáthassunk a piacra. Továbbá kiemelt szándékomnak tartom, hogy részletesen, szakszerűen, és átláthatóan prezentáljam ezt az általam kitalált terméket. Mivel a saját szellemi tulajdonomban álló készülék a piacon egyedülállónak mondható, szükséges részletesen bemutatni ahhoz, hogy felkelthesse a fogyasztó érdeklődését, és eladhatóvá váljon a termék bárki számára, azaz rövid időn belül profitálhassunk belőle. A dolgozatban igyekeztem minden tanult elemzési módszer alapján megvizsgálni a terméket, hogy minden esetleges kérdésre részletes választ adhassak. A kutatásom eredményeként megállapíthatom, hogy az elvégzett vizsgálatok, illetve a kiértékelt kérdőív alapján elmondható, hogy készülékem teljes mértékben piacképes, és rövid időn belül profitálhatunk belőle, így érdemes lenne a lehető legrövidebb időtávon belül piacra bocsátani.