Erdőbecslési módszerek összehasonlítása a Sarkad-Remetei erdőben a Dalerd Zrt. területén - Éliás Tibor (2020)
Az erdőgazdálkodás során a legnagyobb energiabefektetést a teljes felvételek készítése jelenti. Ennek helyettesítésére dolgozatomban vizsgáltam a mintaterületes felvételezést. Továbbá az erdőbecslési eljárások során a legnagyobb hibatényezővel a magasságmérés van terhelve. Síkvidéki körülmények között ennek kiváltására, illetve pontosítására való lehetőségeket vizsgáltam UAV távérzékelési módszerekkel.