Közelítő nyomok hatásának vizsgálata a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilisszentkereszti Erdészete területén - Vilányi József Dániel (2020)
Vizsgálatom során a Pilisi Parkerdő Zrt., Pilisszentkereszti erdészetéhez tartozó 2 erdőrészlet (Kesztölc 3/A, Kesztölc 3/B) fás szárú újulatát és a lágyszárúak borítását vizsgáltam a közelítőnyomoktól távolodva. Összesen 37 ponton 148 kvadrát került kialakításra a területen. A felvételezés egy vegetációs időszak tavaszi és nyári aspektusában zajlott. 23 fás szárú és 61 lágyszárú faj került beazonosításra, ezek kis hányada zavarás és gyomosodást jelző faj volt. Megtalálható volt egy védett faj, a pirosló hunyor (Helleborus purpurascens) és nem volt jelen inváziós átalakító faj.