Kiskereskedelmi vállalat környezeti teljesítményértékelő rendszerének megalapozása - Vojnic-Zelic Dániel (2020)
Dolgozatomban a környezeti teljesítményértékelés kiépítésének lehetőségét vizsgáltam egy választott kiskereskedelmi vállalat esetében. Munkám első részében szakirodalmi áttekintést nyújtottam az integrált irányítási rendszer, a környezetközpontú irányítási rendszer és a környezeti teljesítményértékelés témájában. Ezután a vállalat bemutatására került sor, ahol részletesen kitértem a vállalat által a környezet megóvása érdekében tett intézkedésekre. Továbbá konkrétan a soproni telephelyen lévő áruház környezeti teljesítmény-mérőszámok felállítására került sor, amely a környezetközpontú irányítási rendszer – az MSZ EN ISO 14031:2013 szabvány szerinti – mérőszámrendszerébe beillesztve történt. Majd a következtetéseket levonva javaslatot tettem a környezeti teljesítményértékelő mérőszámok kiépítésére, akár új mérőszámok bevezetésével.