A családon belüli erőszak egy esettanulmány tükrében - Nagy Nikolett (2020)
A dolgozatomban a családon belüli erőszakról beszélek, azon belül is, hogy milyen hatásai vannak egy gyermekre. Regneteg erőszakos eset történik a környezetünkben, amikről mi nem is tudunk. Ennek elszenvedői a legtöbb esetben a nők és a gyermekek. Fontosnak tartom, hogy mi óvodapedagógusok mindent megtudjunk arról, hogyan vehetjük észre a gyermeken, hogy erőszak áldozata lett, és milyen lépéseket tudunk utána tenni. Miként működik a hivatalos jelzőrendszer? Milyen eljárások zajlanak egy ilyen eset megoldása során? Mi történik a gyermekkel? A dolgozatomban arra is rávilágítottam, hogy hogyan volt jelen a bántalmazás a történelem során, és hogyan válhat valakiből bántalmazó személy.