Portfólió - Gyurkó Rita (2020)
Vadgazda mérnökként, felnőttfejjel, levelező képzésben diplomáztam, mert érdekelt a vadászat, vadtenyésztés. Sok éve már az egyetemre jelentkezésem előtt, kutyákkal, vadászkutyák tenyésztésével és kiképzésével, majd a velük való vadászattal is foglalkoztam, így adódott, hogy a vadászkutyák lettek a vadászaton belül a szakterületem. Amikor a vadgazda mérnöki diplomát megszereztem, már működött a kutyák és gazdák képzésével foglalkozó közhasznú Neveletlen Eb Alapítványom. Az alapítványi önkéntes munka során sok gyermeket tanítottam kutyázni, és szerettem volna a tanítási módszereimet, a pedagógusi képességeimet fejleszteni. Ezért választottam mesterképzésben a mérnöktanár szakot. A portfólióm a nyolc te kompetencián végig menve minden területen bemutatja, hogyan igyekszem a képességeimet és a tudásomat fejleszteni mind a tanári, mind a vadászati és kutyás tevékenység tudományaiban.