Motívumok, színgazdagság, nemi különbségek megjelenése a gyermekek rajzfejlődésében az óvodáskor végére - Nagy Gréta (2020)
Szakdolgozatom a motívumok, színgazdagság, nemi különbségek vizsgálata a gyermekek rajzfejlődésében az óvodáskor végére. Szakdolgozatomban nyolcvan normál intellektusú gyermek rajzát elemzem. Azt vizsgálom, ezek a szempontok hogyan, miként jelennek meg a gyermekek rajzain az óvodáskor végére a rajzfejlődésükben. Feltételezem a lányok motívum használata gazdagabb, mint a fiúké. Emellett a színgazdagság milyen életkori csoportokban jelenik meg jobban. Nemi különbségek keresése során megállapítom, milyen eltérések mutatkoznak a lányok és a fiúk rajzain egyaránt.