Ungarndeutsche in Pusztavám - Geschichte und Gegenwart - Szilárd Júlia (2020)
Szakdolgozatomban Pusztavám község múltjával és jelenével foglalkozom. A kutatás középpontjában a magyarországi németek és a pusztavámi németség történetének alakulása, a Pusztavámon megőrzött hagyományok és a falubeli hagyományőrzés és-ápolás mikéntje áll. A történeti áttekintéshez a magyarországi németetekről szóló szakirodalmat tanulmányoztam, különös tekintettel a Pusztavámmal foglalkozó művekre. A falubeli hagyományokkal és a hagyományápolással foglalkozó részt öt darab személyes interjú alapján készítettem.