Budapest fürdői - A Cinkota utcai strandfürdő újratervezése - Király Viktória Mónika (2020)
A Cinkota utcai strandfürdő (Budapest, XVI. kerület) 1926-ban kezdte működését, majd 1950-es években került a Fürdőigazgatóság felügyelete alá. Sajnos a rendszerváltás nem kedvezett a fürdőnek, és az 1990-es évek közepén bezárták. Ma már csak egy régi tábla és a medence helye tanuskodik az egykori létesítmény létezéséről. A szakdolgozat témája Budapest strandfürdőinek ismertetése, (a taglalt létesítmények erősségei és gyengeségei), valamint a diplomatervem ismertetése, melyben a régi strandot tervezem újra úgy, hogy az eredeti funkcióját meghagyom, viszont új építészeti koncepciót alakítok ki. Tervezésem során igyekszem tanulságokat levonni az eddig megépült strandokról, és ezeket jól felhasználni. A létesítmény nem csak strand funkcióját kapja vissza, hanem bővül wellness, fitness és masszázs szolgáltatásokkal is.