Gyártási karbantartás folyamat digitalizációja és elemzése - Balogh Zoltán Richárd (2020)
A szakdolgozatom témáját egy cégtől kaptam, ahol dolgozom. A műszakok során elvégzett karbantartási munkák e-mail formában kerültek eddig mentésre. Minden ilyen váltásnál 3 levél kerül be a levelezési listába. 1 a sajtoló gépészek által, 1 a szerelde gépészek által és 1 e-mailt a műszerészek küldenek. Ezeket az elvégzett munkákat néha ellenőrizni kell a vezetőknek, emiatt igény mutatkozott egy olyan rendszerre, amiben el vannak tárolva ezek évekre visszamenőleg. Én ezt elkészítettem egy olyan formában, melyben könnyen lehet keresni a már meglévő visszajelentések között. Újak létrehozására is abszolút alkalmas a program, remélhetőleg ez még idén bevezetésre kerül éles környezetben. Az elkészült felületen keresztül feltöltöttem egy hónap jelentéseit, majd ezeket egy üzleti intelligencia eszközzel elemeztem is.