Energiagazdálkodási adatok elemzése üzleti intelligencia eszközzel - Eperjes Helga (2020)
A szakdolgozatomban két alkalmazásban is készítettem elemzéseket. A szakdolgozatom célja az volt, hogy egy általános képet adjak az üzleti intelligencia és annak eszközei fontosságáról, felhasználásáról. Ennek prezentálásához használtam fel 2 alkalmazást (QlikView, QlikSense). Ez a két alkalmazás tökéletesen bemutatja, hogy az üzleti életben az elemzések mennyire fontosak, segítségükkel a tárolt adathalmazainkból milyen gyorsan és egyszerűen juthatunk plusz információhoz. E két alkalmazás felhasználásával képet kaptam arról, hogy milyen sok adatforrásból dolgozhatunk és ezeket alapvetően milyen nehéz értelmezni. Ennek feloldására a tökéletes megoldás az üzleti intelligencia eszközök alkalmazása. Dolgozatom során arra a megállapításra jutottam, hogy az üzleti intelligencia alkalmazása elengedhetetlen egy vállalatnak ahhoz, hogy időben meg tudják hozni a döntéseket. Egy ilyen alkalmazás segítségével előnyhöz juthatnak a többi vállalattal szemben.