Címke készítés egyszerűsítése és egységesítése - Berki Máté (2020)
A szakdolgozatom címe: Címke készítés egyszerűsítése és egységesítése. Az alábbi témákat foglalja magában: 1) Az eltérő címke készítések egységesítése, melyek Adobe InDesign, CorelDRAW és Microsoft Word-ben készülnek. 2) Felhasználói felületet elkészítése a program használatához. 3) Ez webes alkalmazás legyen és Pythonban vagy Node.js-ben készüljön. 4) Olyan gépen is lehessen címkét generálni, ahol nincs feltelepítve grafikai program. 5) A Microsoft Excel adatbázis lecserélése Microsoft SQL szerverre. A szakdolgozat során az alábbi módon valósítottam meg a feladatkiírás pontjait: 1) Adobe InDesign lesz a közös címke készítő platform CorelDRAW és Microsoft Word ezután nem lesz használva többé. 2) A felhasználói felület modern web alapú lesz, mely bármely kliens gépen tud futni. 3) Ez JavaScript-ben, Vue.js-ben és Bootstrap-vue-ben írom meg. 4) Az Adobe InDesign csak a szerveren fog futni, így nem kell a kliensekre telepíteni. A front-end és back-end folyamatokat már a tervezés szinten szétválasztom klasszikus Rest API-val Back-end környezet Pythonban Aiohttp-vel írom meg. 5) Back-end környezet az Excel adatbázist áttölti Microsoft SQL szerverre. A Produkt osztály dolgozói SQL tudás nélkül is karban tudják tartani az adatbázist. A cég fontosnak tartotta a következő pontokat is és én ezeknek alaposan utánajártam és részletesen kifejtettem a szakdolgozatomban. A licensz költséget is sikerült minimalizálnom. Modern programozási környezetek, nyelvek, könyvtárak, keretrendszerek tanulmányozása. Javaslattétel a jövőbeli fejlesztésekre a trendeknek megfelelően. Könnyen olvasható dokumentáció írása. Felhasználói interfésznek könnyen kezelhetőnek kell lennie mindenki számára. Eseménynaplózással segíteni a hibakeresést. Licenc költségek csökkentése.