Szakmai szocializáció az óvodapedagógusok körében - Vincze Klaudia Alexandra (2020)
Az óvodapedagógus szakma gyakorlása során több olyan problémával is szembesülhet az egyén melyek megnehezítik a munkavégzését. Ilyen probléma lehet a kiégés megjelenése, a szerepkonfliktusok és az elképzelés, illetve a valóság közötti disszonancia. Szakdolgozatomban ezeknek a problémáknak a megoldására keresem a lehetőségeket és a válaszokat. A szakmai szocializáció sikerességéhez nagyon nagy szükség van arra, hogy a pályaszocializáció időszaka alatt, - mikor is az egyénben kialakul milyen pályán szeretne elhelyezkedni - olyan élmények érjék a hallgatót melyek megerősítik abban, hogy jó szakmát választott. Kérdéseim a dolgozatban pályaválasztást és a későbbi munkavégzést befolyásoló, külső és belső okok feltárására irányulnak.