Az erdőművelési költségek csökkentésének lehetőségei a Sárvári Erdészeti Igazgatóság területén - Hámori András (2020)
A diplomamunka átfogó képet nyújt a Sárvári Erdészeti Igazgatóság területén történő erdőművelési és erdőápolási munkák tekintetében. A vizsgálat alanyait a területre leginkább jellemző fafajcsoportok (kocsányos tölgy, kocsánytalan tölgy, cser) erdőterületei közüli erdőrészletek képezik. A természetes illetve mesterséges úton felújított erdőrészletek ápolási munkáinak költségeit figyelembe véve állítottam fel egy sorrendet annak a megállapítása érdekében, hogy mely erdőfelújítási mód a leginkább megfelelő az Erdészeti Igazgatóság viszonyait figyelembe véve. A dolgozat során ismertetem a jelenleg alkalmazható innovatív kísérleti módszereket, melyek elősegíthetik az élőmunka-erő csökkentését, illetve az ápolások költségkihozatalára is pozitív hatással lehetnek.