A gyermeki gondolkodás és világkép fejlődése kisgyermek- és óvodás korban - Borda Georgina (2020)
A gyermeki gondolkodás egy színes világ, nagyon sokrétű és rengeteg érdekességet rejt magában. Világszemléletük igen tiszta, nem kutatnak felesleges magyarázatok után. Fantáziájuk élénk. A fantázia képei gyakran elvegyülnek a valósában történtek között. Az ebből származó füllentés, azonban nem vétség, vagy hazugság. Aki nincs tisztában a valóság és fantázia határával nem képes az igazság ellen véteni. A gyermeki világkép elemei gyakori jellemzők a gyermekek gondolkodásában. A gyermekek egyik hiányzó tulajdonsága, amely a későbbi évek során alakul ki, az empátia képessége. A gyermekek nem, vagy csak nehezen képesek más helyzetébe képzelni magukat, más szemszögén keresztül vizsgálódni.