Az Őrségi Nemzeti Park területén, harveszterrel végzett fakitermelések vizsgálata kíméletesség szempontjából - Rakonczai Fanni (2020)
Az Őrségi Nemzeti Park területén a harveszterrel végzett fakitermeléseket elemeztem kíméletesség szempontjából. Esetemben rövidfás munkarendszert alkalmaztak az összes vizsgált területen. Szentgotthárd-Farkasfa 97 C2, 97 D, 97 E erdőrészleteket érintő lékekben egy John Deere 1070E végezte a termeléseket, míg a Kondorfa 27 N, 62 T és az Őriszentpéter 40 F erdőrészletekben egy másik harveszter, egy John Deer 1270E dolgozott. Diplomamunkám során bemutatom az érintett területeket, az alkalmazott gépeket és a vizsgálati módszereimet. Az űrlapok kitöltése során kapott kiemelkedő átlagoka és minősítések az előre részletesen megtervezett munkarendszereknek, a kedvező időjárási feltételeknek, a jó műszaki állapotú gépeknek és a sok gyakorlati tapasztalattal rendelkező gépkezelőnek volt köszönhető.