Vadaskert létesítése a Mezőfalvai Zrt. területén - Nagy Zsombor (2020)
A Mezőfalvai Zrt. fő profilja a mezőgazdasági termelés, azonban a vadgazdálkodási ágazat évek óta nem nyereséges. Egy vadaskert intenzív munkálatokat igényel, azonban rövid időn belül képes nagy profitot eredményezni. A létesítendő kert területe 620 hektár, kerülete 17 kilométer. Ebből 360 hektár erdőterület, 260 hektár pedig mezőgazdasági tábla valamint legelő. A kezdő állomány 50 darab gímszarvas 1:1-es ivararányban és 50 darab dámszarvas hasonló felosztásban. A terület vadeltartó képessége és a betelepített állomány populáció dinamikája modellezés alapján lettek kiszámítva, ez alapján lett elkészítve az állományszabályozás. A várható éves bevétel 46 millió forint körül alakul, így várhatóan a kert hat év alatt megtérül és profitáló lesz.