Különböző anyagból készült golyós vadászpuskák agyazásának vizsgálata, tulajdonságai és hatásuk a szórásképre - Cser Balázs (2020)
A fegyveragyazás fából, vagy egyéb anyagból készül, és ehhez kapcsolódik a fegyver tok része, legfontosabb funkciója a fegyver biztonságos és kényelmes kezelése. Fegyveragyazásokkal kapcsolatos vizsgálataim során megállapításra került, hogy a modern műanyag agyazások jobb szórásképet produkálnak, mint a fából készültek. Az anyagvizsgálatok során kiderült, hogy a faanyagok külső behatásokkal szembeni ellenálló képessége alulmarad a szálerősített műanyagokéhoz képest. Sikerült megállapítani, hogy az üvegszállal és szénszállal erősített kompozit agyazás precízebb lövések leadását eredményezi, mely hasznosnak bizonyul mind vadászati, mind sportlövészeti szempontból.