Dévay és Fia Bt. csemetekert fejlesztési terve - Sipos Krisztina (2020)
A csemetetermesztés helyzete az utóbbi évtizedekben jelentősen megváltozott. A mai csemetetermesztőnek számos nehézséggel kell szembenéznie, ám ezek egy része elkerülhető, illetve könnyíthető, ha a termesztő folyamatosan fejleszti csemetekertjét. A fejlesztésben három főirányt lehet megnevezni: új fajták bevonását, a gépesítés fejlesztését, a területbővítést és a terület parcellázását. Diplomamunkámban ezen három lehetőség szükségességét indoklom meg a Dévay és Fia Bt. csemetekertjében, leírom a fejlesztések megvalósításának lehetőségét, majd pedig vizsgálom ezek költségvonzatait és azt, hogy milyen források állnak rendelkezésre a megvalósításhoz. Továbbá javaslatot teszek, mely lehetőségeket érdemes kombinálni a legnagyobb termelékenység elérése érdekében és ezen fejlesztési lehetőségek várhatóan mikor hozzák vissza a beruházás költségét.