Szenvedélybeteg szülők nevelési módszerei - Végh Auróra (2020)
A gyermek nevelhetőségéhez fontos ismernünk mind örökletes és környezeti tényezőket, melyek befolyásolják fejlődését. Így a szenvedélybetegség kialakulásának vizsgálatakor is figyelembe kell vennünk a gyermeket ért hatások mellett a genetikai tényezőket. Dolgozatomban arra a kérdésre kerestem a választ milyen befolyással lehet a szenvedélybeteg szülők nevelési módszerei gyermekükre, valamint a családi háttér mennyire befolyásoló tényező. Kutatásomban a szakirodalom áttekintése mellett mélyinterjúk segítségével igyekeztem igazolni, illetve cáfoltam hipotéziseimet. Végezetül arra a következtetésre jutottam, hogy fontos erre a területre figyelni már kisgyermekkorban is, viszont olyan összetett társadalmi probléma ez mind a szerhasználat mind a nevelés területén, hogy hosszú évek munkájával lehet csak hiteles következtetéseket levonni, folyamatos monitorizálás mellet a vizsgált családok körében.