Szelektív hulladékgyűjtés helyzetének és fejlesztési lehetőségeinek vizsgálata Sopronban - Tóth Anna (2020)
Dolgozatomban az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szelektív hulladékgyűjtési és környezeti nevelési munkáját vizsgáltam. A szelektív gyűjtés felmérése során a cég gyűjtési mennyiségi adatait használtam. A vizsgálat alapján elmondható, hogy a város szelektív gyűjtése kiterjedt és jól átgondolt, a lakosság részvétele és nyitottsága a szelektív hulladékgyűjtésre erősödött a vizsgált időszakban. Megállapítható továbbá, hogy az újrahasznosítási szempontoknak a zsákos gyűjtés kedvez leginkább, így ennek fejlesztése és kiterjesztése javasolt, ugyanakkor a szigetes gyűjtés számos előnye miatt továbbra is fenntartandó. Az eddigi környezeti nevelési tevékenység ismertetése mellett a szemléletformálás jövőbeni fejlesztése érdekében javaslatokkal is éltem, mind az STKH Kft. mind a Soproni Önkormányzat számára.