Kokas Klára szemléletének alkalmazási lehetőségei - Zsöks Krisztina (2020)
Az óvodapedagógusok döntő többsége a megszokott énekmódszert alkalmazza. A zenei nevelés gyermekkorban kezdődik, de ezt nagy mértékben befolyásolja, hogy az óvodapedagógus milyen módszereket és eszközöket alkalmaz. Betekintést nyerhetünk abba, hogy az elmúlt század során miként alakult az óvodai zenei nevelés. Rávilágítok a Kokas-módszer alapjaira. Hogyan épül fel a foglalkozása, az hogyan hat a gyermekekre.