Felmérés a magyar motorfűrész használói igényekről és szokásokról - Kozák Gábor (2020)
Dolgozatom fő témája a motorfűrészt használók igényének és szokásának vizsgálata. Vizsgálatomhoz egy országos felmérést végeztem, melyben öt célcsoport motorfűrészeinek tulajdonságait, a használók igényeit és szokásait kutattam, majd hasonlítottam össze egymással. A kutatás alapján kijelenthető, hogy a célcsoportok különbözően használják és ítélik meg a munkaeszközt. Az állami erdőgazdaságok és magánerdő-tulajdonosok körében végzett vizsgálat eredményeit összevetettem egy 2000-ben készült vizsgálat eredményeivel is, ami alapján megállapítható, hogy az állami erdőgazdaságok motorfűrészei üzembiztosabbak lettek az elmúlt évek alatt, ugyanakkor a magánerdő-tulajdonosok motorfűrészei hasonló állapotúak, mint 20 évvel korábban. A motorfűrészek történeti hátterét, fejlesztését és a korunk modern technológiáival való összekapcsolásának lehetőségét is áttekintettem dolgozatomban.